április 29, 2008

Budapest, ráday utca

Hetek óta szervezem.

Amit kellett:
kommunikálni házmesterekkel, közös képviselőkkel, lakókkal, szórólapot írni, plakátot csinál(tat)ni, telefonálgatni, a tettek mezejére lépni, Pázmányos kollégákkal szervezkedni, fotóz(tat)ni, lámpát kérni, lámpát gyűjteni, német művészt kísérgetni, fordítani, tolmácsolni, raktárat őrizni, bájologni, szakikkal konzultálni, össze- és felszerelést felügyelni, kibírhatatlan fotós csókát kibírni, megbetegedni, Jamie-koncertről lemaradni, meggyógyulni, meg ezt az egész nagy mindenséget koordinálni.

Amit lehetett:
vadul emailezni, sokat beszélgetni, megismerni, tapasztalni, kacsintgatni, jókat enni, lespanolni, éhezni, aludni, gyönyörködni, virrasztani, idegeskedni, pörögni, együttműködni, élvezni, kiakadni, kézbentartani, panaszkodni, nyávogni, mosolyogni, és ezt mind felváltva és huzamosan.

Ennek megfelelően tegnap 11-kor megcsináltuk: odamentek a szakik, odament a PázmányosÁgi, odamentem én, odament a MűvészÚr meg odament a KibírhatatlanFotós. És nyomtuk. A szakik csinálták, mi néztük, bólogattunk és okos dolgokat jegyeztünk meg mindezzel és egyebekkel kapcsolatban, spanolgattunk a szakikkal, közösen utálgattuk K.Fotóst a háta megett, virrasztottunk, figyeltük, tolmácsoltam, lezsíroztuk, elrévedtünk, csodáltuk, vigyorogtunk, fáztunk, vihorásztunk (mi, lányok egymással és K.Fotós külön, magának vagy nekünk), nyomonkövettük, beleszóltunk, beszélgettünk, vigyáztunk, óvtuk, dudorásztunk, telefonáltunk, feszülten figyeltük hajnal fél négyig. Aztán kész lett. Ott lógnak most is mind egy szálig. Mind a tizenkét lámpa, közvilágításra kapcsolva, védőhengerben.

Világító installáció megnyitásra vár ma este hétkor, ott.
És akkor beérik.
És akkor megfiatalodom. :)

Nincsenek megjegyzések: