március 28, 2011

nagysága inkább szépségében, mint kiterjedésében rejlik

Nem tudom, miért akarok most feltétlenül irodalmi/szövegírásos témájú bejegyzéseket, mindenesetre:
van ez a cikk.
Ennyi képzavart, ennyi minden koncepció nélkül egymás mögé vetett kifejezést nem tudom, mikor láttam utoljára. Julianne Moore színésznő eladásra váró házáról igyekszik olvasmányos leírást adni, nem is akárhogy.

  • Egy New York-i városi ház, a régi "Little Bohemian" kerület csupa 19. századi épülettel beszőtt utcáin hat hálószobával, három és fél fürdőszobával 12,5 millió dollárért eladó. A rózsás téglaépület öt szintjét betöltő személy Julianne Moore, aki ...
  • Bár egy átlagos nagypolgári léptéknek kijáró ház területével rendelkezik a West Street 11-es szám alatti ingatlan, ...
  • Ugyanakkor pozitívuma, hogy hátsókerttel rendelkezik, melynek nagysága inkább szépségében, mint kiterjedésében rejlik, mivel mintegy 10 négyzetméteres. Az igazat megvallva se nem túl szép, se nem túl kertszerű, inkább csak egy udvar. (Ez az abszolút kedvenc. nem tudom elhinni, hogy ezt önszántából és komolyan írta le bárki.)
  • ... belső megjelenésében is inkább a modernebb átirat, mint a korhű változat jellemzi a helyiségek kialakítását.
  • Míg a dolgozószobában és a nappaliban a szürke-fehér falak dominálnak, a háló és a különleges, kandallós fürdőszoba hófehéret érdemelt ki.
  • A dolgozószobában Julianne Moore kedvenc bútora az íróasztal göcsörtös faágból kialakított olvasólámpája, aminek különleges, organikus formáját szerette meg. Ebből a vonalból mindjárt elhelyezett még egy újabbat a kandallópárkányra is.
  • Furcsa szerzet a dohányzóasztal is, ami a tulajdonos organikus faforma iránti szeretetének egy újabb darabja.
Nehéz megszólalni ezekben a percekben.

Nincsenek megjegyzések: