május 04, 2009

36 óra Bp-Eger-Bp

A nagyi budija felbecsülhetetlen. Behallatszik a madárcsicsergés.
Soha jobbat.

7 megjegyzés:

R.Botond írta...

ilyen funkciója a mi WC-nknek is van. Csak ki kell nyitni az ablakot.

marica írta...

No de az angol wc legnagyobb erénye egyben legnagyobb hibája: a víz az alján. A beleérkező dolgokról csobbanó hangeffektus formájában tudósítja a külvilágot, ami nyitott ablak mellett ténylegesen célba is érhet... Éshát így elvész a megkönnyebbülés és ellazulás intimitása, ami bohzasztó.
Ezt viszont a budi páratlan módon biztosítja. Egyirányúan hangszigetelt :)

R.Botond írta...

Nem akartam a blogodat ilyen szinten degradálni, hogy ilyesmi malac dolgokat írok, hogy az ablaknyitásnak kettős funkciója van: szagtalanítás és hangeffektek. De miután elkezdted, hát legyen. A jobb fajta angol wc technikában megoldható a zajszűrés. Néhány réteg pöcepapírt ráhelyezel a vízre az alján és máris élvezheted a madárcsiripelést egyéb zajok nélkül. Sőt, ha az ajtó csukva van, még azt a jóleső érzést is megtapasztalhatod, hogy nem hallja senki tevékenykedésedet és minden földi nyugalommal potyogtathatsz. Sőt, a főtevékenység szájon át távozó hanghatásait sem kell visszafogni. Ami ugye a nagyibudija esetén nem lehetséges. Mert megszűnik az egyirányú hangszigetelés. Asszem meggyőztelek.

marica írta...

Asszem nem.
Merthogy a budinál mégcsak papírt sem kell magam alá hajtogatnom-bélelnem, hanem ezt a pár J fölös energiát ráfordíthatom a Tulajdonképpeni Tevékenységre. Minden földi nyugalommal. Szóval semennyi melóval érem el azt, hogy csiripelést is hallottam, meg is könnyebbültem, és már a kezemet mosom a kerticsapnál, mikor egyesek még az angolvécéjükben szitkozódva rázzák le a kezükről a vizes papírt, ami egy túl hirtelenre sikeredett ráhelyező mozdulat következtében bélyegi módon rányalódott az tenyerükre.

tejfolterminator írta...

A kerti budiban viszont nemcsak te, hanem pár kifejlett darázspéldány is veled hallgatja a madárcsicsergést...

R.Botond írta...

Köszönöm az állásfoglalást. Látod Marica, már többen is vagyunk. Esélyed sincs.

marica írta...

...najólvan, nem fogom én itten heában tépni a számat/ püfölni a billentyűzetet, hiszen bölcsebb vagyok én annál. Okos enged, szamár szenved. Ennek értelmében mindenki végezze a dolgát ott, ahol neki jólesik.
Ja és nagyinál se darázs, se pók nincsen. Ellenben idill és hangelnyelés igen. De aki olyan makacs hogy ezt képtelen belátni, hát úgy kell neki. Legalább nem foglaljátok el előlem a budit :)