augusztus 03, 2008

Bayreuth- Was ist phatt am Staat?

Klikkesedünk, klikkesedünk.
Az oroszok meg a japánok nagyon, de nyelv alapján valamennyire mindenki. Mi is megtaláltuk a többi magyart, nincsen ebben semmi hiba, mert hétfőn úgyis szétválasztanak és két külön csoportban fogunk tevékenykedni (plusz a szobatársak, akikkel vagy, plusz akikkel szabadidődben- jól meg van ez szervezve.)
Tegnap volt még szintfelmérő teszt, ami alapján besorolnak a nyelvi csoportba. Megírtuk, mind a 241-en (55 országból). Ma kijavítják és megsemmisítik. Holnap meg kifüggesztik a beosztást, neved mellett lesz kiírva a tanár neve. Oldalt fognak állni a tanárok, a fejük fölött fogják tartani kartonlapra írt nevüket. Komolyan. :)
Meg volt koligyűlés, campusvezetés, szabályok ismertetése, este pediglen grillparty. Na, ott történt némi baromkodás- gyerekek, fájt a hasfalam:) Az még hagyján, hogy sok emberre kevés grillsütő jutott és navajonki sütögetett 10 ember számára virslit fél órán át aktív közutálat kereszttüzében, japán-spanyol-orosz zsivaj közepette. De mikor az egyik részeg német gyereknek beadtuk, hogy Magyarországon nincsen áram meg vezetékes víz, ő pedig erre elkezdte ecsetelni nekünk, hogy az hogy működik- - -
És ugyanő a címben is olvasható német_nigger_gettószlenget (sic!) tanított nékünk, követelve, hogy kórusban ismételjük (nem tettük).
- (hö, közbe niggeresen kalimpál) Was ist phatt am Staat? (kb Mi a stájsz, ugyanannyi értelme is van)
- Alles korrekt, Bruder/Schwester (hö, beint)
Fúj, ez kommunikációs lelkemnek kicsit..... nehéz csemege volt. Ja igen, és ujjainkkal W betűt kellett (volna) formázni, mert az West Coast meg Wessi meg Westdeutschland meg West-Berlin, és az a cool.
Ja meg Alessandro, a tegnapi bejegyzésben megemlített e-mailes gyerek az készen van. Meglát (nem csak engem, bárkit), CIAOOOO, füligvigyor. Tegnap négyszer cserélt öltözéket minden ok nélkül. ARC.
Ma várost nézünk majd. Ééés pukkadjatok meg: gospelkoncert is lesz a közeli templomban este:) Mikor ezt közölték velem, megkérdezték, hogy tudom-e, mi az. Az arcom láttán elnézést kértek.
A hét folyamán megpróbálom bevezettetni laptophoz is a netet- különben a Stundenplant elnézve amúgy se tudom, mennyi időm lesz fellátogatni nyetre. Az a helyzet állt elő, hogy eleddig minden programon részt szeretnék venni, amit csak kínálnak, mert marhára érdekfeszítő.
Csak győzzem.
^^

Nincsenek megjegyzések: